A nagyvárosban kiemelt jelentősége van minden virágszálnak, az emberi lélek és a beporzók érdekében egyaránt. A XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium elkötelezett kollégája szívesen bemutatja az érdeklődőknek, hogyan lehet életteli oázissá varázsolni az iskola udvarát a gyerekek bevonásával.

Rövid bemutatkozásuk következik:

"A Budapest XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium idén érdemelte ki az Örökös ökoiskola címet. Kertünkben évek óta fogadunk iskolai és óvodai csoportokat (ha nincs járványhelyzet). Az óvodásoknak egyórás, az iskolásoknak egy- vagy kétórás foglalkozást tudunk tartani a kertben az őszi vagy a tavaszi iskolaidőben. Lehetőség van a madárbarát kertben odúkat és etetőket nézni, a fűszerkertben finom illatokat szagolni, a rovarbarát kert kialakításával, rovarhotellel, darázs garázsokkal ismerkedni. A programot a kicsikkel játék, a nagyokkal szabadtéri vetélkedő egészíti ki. Gimnazista korosztály számára tematikus programokat is szívesen tartunk (pl. őshonos-idegenhonos-inváziós fajok, fajgazdagság növelése városi kertben, stb.). A programok ingyenesek."

Szívesen átadják tapasztalataikat magaságyások létesítésével, átrium (belső kert) zöldítésével kapcsolatban.

Előzetes egyeztetés szükséges az alábbi elérhetőségen!

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - Frekot Erika igazgatóhelyettes, ökoiskola koordinátor.

    

     

     

    

Az Iskolakertekért Alapítvány fenntartható működésének támogatása c. pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alap 1200000 Ft-tal támogatta (NEA-UN-18-M-0332 sz.).

támogatásával

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!