2018. 04. 18. 

Az „Iskolakert, mint diákvállalkozás” program sikere

 

 

Vecses 12

 

 

A vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium kertész csapata, Dudás Noémi tanító vezetésével 2018 őszén kezdett bele az Iskolakertekért Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország (JAM) által meghirdetett „Iskolakert, mint Diákvállalkozás” programba. A program egy olyan, egész tanéven átívelő projekt, melyben a diákok megtapasztalják, hogyan kell működtetni egy vállalkozást az iskolakert vonatkozásában. 

 

 

 

 

A teljes cikk itt olvasható 

 

 


2017. 10. 26.

 

Tóth Éva, a boldogi Berecz Antal Általános Iskola igazgatónője október 26-án védte mestertanári portfólióját. Gratulálunk! Éva szakmai életútját a mesterpedagógus tevékenységek négy dimenziója mentén mutatta be, melynek 3 pontjában is érintett volt az iskolakert témaköre. A védésről bővebben itt olvasható.

 2017.10.24.

 

Október 14-én nyolcadik alkalommal adták át az OzoneTv Zöld-díjakat, ami a környezettudatosság elengedhetetlen szerepére hívja fel a figyelmet. A természetvédelemmel foglalkozó műsorairól ismert csatorna öt kategóriában választotta ki a rekordmértékű pályázók közül a legkreatívabb ötleteket és innovációkat.

 

Az Ozone Zöld-Díj 2017 bronzérmese

iskola, óvoda kategóriában a Lakiteleki Eötvös Lóránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

 

szineskert szakkör 

 

Szelesné Kása llona vezetésével

 

Gratulálunk!

 


2017.10.21. 

 

 

Csabrendek település értékeiről szóló 2017-es kiadványban külön oldalon szerepel a Csabrendeki Általános Iskola iskolakertje.

 

Gyakorlókert, 1958 óta… folyamatosan!

 

Gratulálunk az iskolának és Németh Györgynek, a kert jelenlegi vezetőjének!

 

 csabrendek1szines csabrendek2szines csabrendek3szines

 

Az Iskolakertekért Alapítvány fenntartható működésének támogatása c. pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alap 1200000 Ft-tal támogatta (NEA-UN-18-M-0332 sz.).

támogatásával

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!