Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Iskolakerti Alapozó Alprogram fő támogatója az Agrárminisztérium, szakmai lebonyolító szervezete az Iskolakertekért Alapítvány. 
Az Iskolakerti Alapozó Alprogramnak eddig 3 üteme valósult meg, összesen 167 intézmény részvételével, több mint húszezer gyermek elérésével.
Az Agrárminisztérium, mint fő finanszírozó mellett a III. ütemben két további szervezettel bővült a támogatók köre: a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a Magyar Biokultúra Szövetséggel.
A Programot bemutató kisfilm itt tekinthető meg.

 

Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

 

Feladata az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Iskolakerti Alapozó Alprogram III. ütemében: a kertvezető pedagógusok képzésének biztosítása. Az Egyesület régóta szervez pedagógus-továbbképzéseket, sőt, szervező és kutatási tevékenységei érintik az iskolakert témáját is, például az intézmények "zöldítése" ill. a szabadban tanulás témakörében. Munkatársai általános környzezeti nevelési - fenntarthatóságra nevelési tudásukkal, erdei iskolai és egyéb rokon területeken szerzett tapasztalatukkal a kezdetektől segítik az Iskolakertekért Alapítvány munkáját.

Saját honlap: http://mkne.hu/