Szent Mihály napján, a program záró eseményén,  a Delikát Kerttestvérek is számot adtak arról, hogy mi minden történt velük az elmúlt közös évünkben, miben fejlődtek.

150 gyerek és az őket kísérő 20 pedagógus érkezett az ország keleti és nyugati végeiről egyarán, Debrecentől Apátistványfalváig... Voltak, akik már fél 6-kor már gyülekeztek az iskola udvarán ehhez...

A Kistestvérek a megszületett - vagy újjá született - kertjeikről számoltak be előre elkészített kisfilmekben, amit egyesek narrációval, sőt mozdulatszínházzal is aláfestettek.

A Nagytestvérek a fejlesztett termékeikből igazi szemet gyönyörködtető kirakodáson bizonyították gazdagságukat, elkötelezettségüket és az iskolakertek világában rejlő távlatokat!!!

A gyerekek egymásra szavazhattak a kihelyezett szavazóládákban, Kistestvérek a Nagytestvérekre, és fordítva. Minden résztvevő intézmény elismerő oklevelet kapott a kiemelkedő munkájáért!

A nap végén egy székely mesemondó, Ilyés Szabó Anna, röpített el minket a mesék világába, Zöld Petikével jártunk a Nap mögött és a folyók mélyén, és egy iskolakerti himnusznak is alkalmas gyönyörű gyergyói áldás  éneket is megtanított nekünk!

Nagyszerű napunk volt, nagyszerű gyerekek és pedagógusok körében!

Áldás legyen további munkájukon, a megszületett testvérségükön!

Köszönjük az UNILEVER Magyarország Kft-nek a megteremtett lehetőséget!

Iskolakertekért Alapítvány

 

 

                

    

Alapítványunk és az Iskolakert-hálózat támogatói:

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!