EREDMÉNYHIRDETÉS

CSINÁLD MAGAD ISKOLAKERT! / MEZÍTLÁBAS ISKOLAKERT

Újrahasznosítás, helyi és saját megoldások az óvoda- és iskolakertekben!

 

A pályázat célja volt összegyűjteni azokat az egyszerű helyi megoldásokat, eljárásokat, saját készítésű eszközöket, könnyítő kertészeti, kertpedagógiai megoldásokat, melyek az iskolakertet művelők munkáját egyszerűsíthetik, könnyíthetik, fenntarthatóbbá teszik, de egyúttal balesetvédelmi, higiénés szempontokból biztonságosak.

Vártunk minden olyan eljárást, megoldást is, ami a környezeti terhelés csökkentésével, a hulladékcsökkentéssel és a körforgásos gazdaság alapelveivel kapcsolatosak.

A pályázat célja egy új Iskolakert füzet előkészítése is, melynek forrását folyamatosan keressük. A kiadvánnyal azt szeretnénk megmutatni, hogy a kert kialakítása, működtetése a lehető legegyszerűbb eszközökkel és módszerekkel is megoldható. Olyan példát szeretnénk mutatni a gyerekeknek, ami a legszerényebb körülmények között is megteremthető. Hogyha hazamennek és kedvet éreznek, ők maguk is megteremthessék ezeket a körülményeket, akár az otthon meglévő eszközök újragondolásával, átalakításával.

A beérkező pályázatok áttekintése után, az alábbi eredmény született:

 

  • A FŐDÍJat a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és AMI nyerte el, melynek értelmében 150 000 Ft értékű OÁZIS KERTÉSZETI UTALVÁNYT kap.

 

A díjat a IX. Országos Iskolakert-hálózati Találkozón adjuk át (Jászberény, 2023.08.24.)

Ízelítő a SzínesKert pályázatából

 

 

 

  • KÜLÖNDÍJAK

Tekintettel a beérkező pályamunkák eredtiségére és kidolgozottságára, az Iskolakertekért Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy további két pályázót külön díjban részesít, melynek értelmében mindkét intézmény külön-külön 50 000 Ft értékű pénzösszegben részesül.

 

Különdíjat kapnak:

 

Ady Endre Szakiskola Kalotaszentkirály-Zentelke

 

Mányi Berek Alapítvány – Teremtésvédelmi Központ

 

A különdíjakat szintén a IX. Országos Iskolakert-hálózati Találkozón adjuk át (Jászberény, 2023.08.24.).

 

  • Továbbá minden pályázatot benyújtó intézmény 10 000 Ft értékű ajándékutalványt kap, melyet az OÁZIS KERTÉSZET Kft bocsát rendelkezésre. Az utalványok bármely OÁZIS Áruházban beválthatók iskolakertben/óvodakertben használható eszközökre/növényekre. Az áruházak listája megtalálható a kertészet honlapján: oazis.hu.

Az utalványokat augusztus végén fogják postázni.

 

 

Köszönünk minden beküldött pályázó munkáját, a nyerteseknek pedig külön gratulálunk!

 

 

www.iskolakertekert.hu

http://www.facebook.com/iskolakertekert

 

 

Alapítványunk és az Iskolakert-hálózat támogatói:

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!