Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya - 2020 őszétől kezdődően - az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok (bölcsődei, óvodai-iskolai, gyermekkórházi, felnőttkórházi, szociális étkeztetés) felállításának előkészületeit kezdte meg. A közétkeztetési munkacsoportos megbeszélések a hatóságok (NÉBIH, NNK) és a szakmai szervezetek (ÉLOSZ, KÖZSZÖV, MDOSZ, VIMOSZ) közreműködésével, meghatározott tematika mentén, havonta, – a koronavírus járványra való tekintettel – online formában, 2021 tavaszától kezdődően kerülnek megvalósításra.
Meghívást kaptunk a közétkeztetési munkacsoport tizenkettedik, „Fenntarthatóság a közétkeztetésben” című alkalmából tartott értekezletre, amely témái:
- Nemzetközi kitekintés a fenntarthatóság témakörében,
- Az óvoda és iskolakertek szemléletváltó hatása.
Ajánljuk mindazoknak, akik tankonyhát, iskolai büfét működtetnek, valamint minden más szempontból érdekelteknek!
A közétkeztetés szakmai munkacsoport rendszeresen tart megbeszéléseket, az előadások nyitottak bárki számára.
A soron következő esemény időpontja:
2022. szeptember 22. (csütörtök) 13:00-14:35 óra
Aki részt szeretne venni, jelezze az alábbi e-mail címen: közéEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.