Gyermekrajz- pályázat zöldségcsoportokról

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata óvoda- vagy iskolakertet működtető közösségek számára

A pályázat célja:

Az óvoda- és iskolakertekben sokat emlegetjük a vetésváltás fogalmát, jelentőségét. Amikor megtanuljuk, hogy az egyes növénycsoportoknak mik a közös tulajdonságaik, akkor megértjük, hogy miért is tartoznak ők egy közös fogalom alá. Az is logikussá válik ezáltal, hogy miért hasznos ezeket a növénycsoportokat minden évben más-más területre ültetni. Jelen pályázatunk célja, hogy felhívjuk erre a csoportosításra a figyelmet és segítsük, hogy minél többen tudják szempontként alkalmazni vetési tervük elkészítésekor.

A pályázat tartalma:

A pályázat részeként gyerekek által készített rajzokat kérünk, amiken egy-egy növénycsoport tagjai szerepelnek, feliratok nélkül. Egy rajzon szerepelnie kell a növénycsoport alább felsorolt minden tagjának, tetszőleges sorrendben!

● KÁPOSZTAFÉLÉK: brokkoli, fejes káposzta, leveles kel, karalábé, karfiol, retek, kelbimbó
● TÖKFÉLÉK: cukkini, patisszon, főzőtök, sütőtök, uborka
● BURGONYAFÉLÉK: burgonya, padlizsán, paprika, paradicsom
● LEVÉLZÖLDSÉGEK: madársaláta, saláta, mángold, spenót
● HAGYMAFÉLÉK: fokhagyma, vöröshagyma, lilahagyma, zöldhagyma
● GYÖKÉRZÖLDSÉGEK: cékla, pasztinák, petrezselyem, sárgarépa, zeller, batáta
● HÜVELYESEK: zöldborsó, szárazbab, zöldbab
● ÉVELŐK: sóska, csicsóka, rebarbara, torma, snidling
 

Pályázatot beadni minimum 3 különböző növénycsoport rajzával (annak fényképezett vagy szkennelt – azaz digitalizált változatával) lehetséges. A pályázati űrlaphoz csatolható fényképek száma pályázó intézményenként maximálisan 21 db (intézményen belül elő zsűrizett legjobb alkotások). A kiválasztott rajzokat szeretnénk felhasználni a most készülő Iskolakertészeti kézikönyvünkben illusztrációként, a szerzők nevét is feltüntetve. Ezért a képfile elnevezésében szerepeljen az ábrázolt növénycsoport, a szerző neve és a település neve. A pályázat benyújtása egyben hozzájárulás a rajzok kiadványban való felhasználásához.

A kiválasztás szempontjai:

- az egyes növények felismerhetősége - a rajzok vidámsága, élettelisége Minden pályázatot benyújtó intézmény 10 000 Ft értékű ajándékutalványt kap, melyet az OÁZIS KERTÉSZET Kft bocsát rendelkezésre. Az utalványok bármely OÁZIS Áruházban beválthatók iskolakertben/óvodakertben használható eszközökre/növényekre.
Az áruházak listája megtalálható a kertészet honlapján: oazis.hu.        

Pályázók köre:

● Pályázatot nyújthat be bármely olyan Kárpát-medencében működő közösség, mely kertet művel gyerekek aktív bevonásával, saját területen vagy külső helyszínen és tagja az Iskolakert-hálózatnak. Újonnan csatlakozó tagok is pályázhatnak, ha a pályázat beadási határideje előtt elindítják a csatlakozásukat (adatlap+fényképek). Az Iskolakert-hálózathoz való csatlakozás módja itt olvasható: www.iskolakertekert.hu/csatlakozas
● Olyan intézmények jelentkezését várjuk, akik az Iskolakert-hálózat tagjaiként nyáron is fenntartják és gondozzák óvoda- illetve iskolakertjüket.

A benyújtás ideje és módja:

A pályázat a pályázati online űrlap kitöltésével 2021. november 30-a 24.00 óráig küldhető be, mely az alábbi linkre kattintva érhető el: https://forms.gle/3fC6zKbzrUn3rT7P7

Hiánypótlásra lehetőség nincs.
Az OÁZIS utalványokat az intézmények postán fogják megkapni.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdéseket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen fogadjuk.

A pályázati kiírás letölthető formában elérhető itt!

Sok sikert kívánunk!

Alapítványunk és az Iskolakert-hálózat támogatói:

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!