Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM gyűjtőprogram, melynek megvalósulása alprogramok formájában történik. A 2019 - 2023 között megvalósult 4 ütem fő támogatója az aktuálisan a környezeti nevelésért felelős tárca (Agrárminisztérium, Technológiai és Ipari Minisztérium, Energiaügyi Minisztérium) volt. Az egyes ütemek során további szervezetekkel bővült a támogatók köre: Kék Bolygó Alapítvány, Magyar Biokultúra Szövetség, PontVelem Nonprofit Kft. Szakmai megvalósító az Iskolakertekért Alapítvány.
A 2024-ben meghirdetésre kerülő V. ütem támogatója az Energiaügyi Minisztérium.

 

A részvételi időszak lezárult, a túljelentkezés miatt a 2. szakaszt nem hirdetjük meg!

 

RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS

 

 ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM

Iskolakerti Alapozó Alprogram III. ütem

2020

 

A program fő támogatója: az Agrárminisztérium.

 

A program célja: új iskolakertek létrehozása és iskolakerti mentor intézmények kialakítása, felkészítése.

A program célcsoportja: magyarországi köznevelési intézmények (agrárszakképző intézmények kivételével).

A program ideje: 2020.02.01 – 2021.01.31

 

A programra 4 kategóriában lehet jelentkezni, az egyes kategóriák részletes feltételeit a mellékletek tartalmazzák:

1. ISKOLAKERT “KEZDŐ”   

Iskolakert kialakítása olyan intézmények számára, amelyek rendelkeznek legalább 40 m2 nagyságú, gyerekekkel megművelhető földterülettel (akár saját iskolaudvaron belül, akár külső helyszínen).

Részletes programismertető itt, a fájlnévre kattintva letölthető:

 

2. ISKOLAKERT “MENTOR”

Iskolakert fejlesztése és mentor szerepre való felkészítés olyan intézmények számára, amelyek legalább 5 éve működtetnek iskolakertet minimum 60 m2 nagyságú, gyerekekkel megművelhető földterületen (akár saját iskolaudvaron belül, akár külső helyszínen). 

Részletes programismertető itt, a fájlnévre kattintva letölthető:

 

3. ÓVODAKERT “KEZDŐ”  

Óvodakert kialakítása olyan intézmények számára, amelyek rendelkeznek legalább 20 m2 nagyságú, gyerekekkel megművelhető földterülettel (akár saját óvodaudvaron belül, akár külső helyszínen).

Részletes programismertető itt, a fájlnévre kattintva letölthető:

 

4. ÓVODAKERT “MENTOR”

Óvodakert fejlesztése és mentor szerepre való felkészítés olyan  intézmények számára, amelyek legalább 3 éve működtetnek óvodakertet minimum 30 m2 nagyságú, gyerekekkel megművelhető földterületen (akár saját óvodaudvaron belül, akár külső helyszínen). 

Részletes programismertető itt, a fájlnévre kattintva letölthető:

 

Egy intézmény óvodai és iskolai kategóriára is adhat be egy-egy pályázatot, de egy intézmény csak egy adott kategóriában kaphat támogatást.

Érvényes pályázatnak azt tekintjük, amiben a kitöltött űrlap mellett beérkezik mindkét melléklet a kért aláírásokkal, hiánytalanul  a megadott határidőn belül. Formai hiánypótlásra nincs lehetőség, azonban a szakmai elbírálás során tisztázó kérdést tehet fel a kiíró.

A programra való jelentkezés határideje:

Jelentkezni két időszakaszban lehetséges. Jelentős túljelentkezés esetén a pályázat lezárulhat az első jelentkezési szakasz után. 

Első jelentkezési szakasz: 2020. február 10. 08.00 órától – február 23. 24.00 óráig. LEZÁRULT!!

Második jelentkezési szakasz: 2020. február 24. 00.00 órától – február 29. 24.00 óráig.

 

Az egyes kategóriákra való jelentkezés módját a vonatkozó részletes programismertetők tartalmazzák.

 

A kiválasztott intézmények listájának közzététele: 2019. március 9.

 

A kiválasztott intézmények listáját közzétesszük az Iskolakertekért Alapítvány honlapján, valamint elküldjük a nyertes intézmények részére a megadott kapcsolattartói e-mail címre.

A kiválasztás szempontjait az egyes kategóriák részletes leírásánál közöljük.

Túljelentkezés esetén az érvényes, de nem nyertes jelentkezések tartaléklistára kerülnek.

A kitöltendő űrlaphoz ide kattintva olvasható a Pályázati adatkezelési tájékoztató.

!!! Az űrlapon meg kell adni az új 10-számjegyű Feladatellátási hely azonosítóját. Ez kikereshető az Oktatási Hivatal honlapjáról letölthető táblázatban, mely itt érhető el: https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozerdekuadatok (felülről a második táblázat: Működő köznevelési intézmények feladatellátási helyei (aktuális adatokkal)- Kérjük, ne az OM-azonosítóból és a korábbi háromjegyű feladatellátási hely azonosítóból képezzék, mert az első jegy 1-es és 2-es is lehet!!!

Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2020. február 10.

Az együttműködés reményében,

Iskolakertekért Alapítvány

„Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara saját iskolakerti kezdeményezéseik összehangolásaként
országos programot indítottak 2019. januárjában. Az Iskolakerti Alapozó Alprogram az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAMNAK a része.” A 2020. évtől az Agrárminisztérium, mint fő finanszírozó mellett új támogató a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Magyar Biokultúra Szövetség. 2022-ben az Argárminisztériumtól a Technológiai és Ipari Minisztérium, majd az Energiaügyi Minisztérium vette át a programot, és új partnerként csatlakozott a Pontvelem Nonprofit Kft.