Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM gyűjtőprogram, melynek megvalósulása alprogramok formájában történik. A 2019 - 2023 között megvalósult 4 ütem fő támogatója az aktuálisan a környezeti nevelésért felelős tárca (Agrárminisztérium, Technológiai és Ipari Minisztérium, Energiaügyi Minisztérium) volt. Az egyes ütemek során további szervezetekkel bővült a támogatók köre: Kék Bolygó Alapítvány, Magyar Biokultúra Szövetség, PontVelem Nonprofit Kft. Szakmai megvalósító az Iskolakertekért Alapítvány.
A 2024-ben meghirdetésre kerülő V. ütem támogatója az Energiaügyi Minisztérium.

Figyelem! A jelentkezési időszak lezárult!

RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS

ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM

Iskolakerti Alapozó Alprogram

2019

az Agrárminisztérium támogatásával, a KTKF/38/2018 számú okiratban meghatározott

feltételek szerint

A program célja: új iskolakertek létrehozása, meglévők fejlesztése és mentor intézmények kialakítása, felkészítése.
A program célcsoportja: közoktatási intézmények (az óvodák és az agrárszakképző intézmények kivételével).

A program 2019. első félévében zajlik, 2019. június 30-án zárul.

A programra 5 kategóriában lehet jelentkezni, az egyes kategóriák részletes feltételeit a mellékletek tartalmazzák:

I. KEZDŐ 1
Iskolakert kialakítása olyan intézmények számára, amelyek rendelkeznek legalább 40 mnagyságú, gyerekekkel megművelhető földterülettel (akár saját iskolaudvaron belül, akár külső helyszínen). (Részletes feltételek az 1. sz. mellékletben.)

II. KEZDŐ 2
Iskolakert kialakítása olyan intézmények számára, amelyek nem rendelkeznek iskolakerti munkához elegendő megművelhető földterülettel. (Részletes feltételek a 2. sz. mellékletben.)

III. HALADÓ
Iskolakert fejlesztése olyan intézmények számára, amelyek már legalább 1 éve működtetnek iskolakertet. (Részletes feltételek a 3. sz. mellékletben.)

IV. MENTOR
Iskolakert fejlesztése és mentor szerepre való felkészítés olyan intézmények számára, amelyek legalább 5 éve működtetnek iskolakertet. (Részletes feltételek 4. sz. mellékletben.)

V. KIEGÉSZÍTŐ
Kiegészítő programcsomag a “Földforgatók”- Iskolakert program Nógrád megyében 2018-2021 című pályázatban résztvevő intézmények számára (Részletes feltételek az 5. sz mellékletben)

A programra való jelentkezés határideje:
Jelentkezni két időintervallumban lehetséges. A jelentkezések időintervallumon belüli sorrendjét is figyelembe vesszük a kiválasztásnál. Jelentős túljelentkezés esetén a pályázat lezárulhat az első jelentkezési intervallum után.

Első jelentkezési időintervallum: 2019. január 14. 08.00 órától – január 28. 24.00 óráig.
Második jelentkezési időintervallum: 2019. január 29. 00.00 órától – február 11. 24.00 óráig.

Az egyes kategóriákra való jelentkezés módját a vonatkozó mellékletek tartalmazzák.

Az egyes pályázati kategóriákhoz tartozó jelentkezési adatlapok és a letölthető nyilatkozat sablonok az alábbi címen érhetők el:

A kiválasztott intézmények listájának közzététele: 2019. február 22.


A kiválasztott intézmények listáját közzétesszük az Iskolakertekért Alapítvány honlapján, valamint elküldjük minden jelentkező intézmény részére a megadott kapcsolattartói e-mail címre.
A kiválasztás szempontjait az egyes kategóriák részletes leírásánál közöljük (1-5 mellékletekben).

Túljelentkezés esetén az el nem fogadott jelentkezések tartaléklistára kerülnek.

Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
2019. január 14.

Az együttműködés reményében,

Iskolakertekért Alapítvány

„Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara saját iskolakerti kezdeményezéseik összehangolásaként
országos programot indítottak 2019. januárjában. Az Iskolakerti Alapozó Alprogram az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAMNAK a része.” A 2020. évtől az Agrárminisztérium, mint fő finanszírozó mellett új támogató a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Magyar Biokultúra Szövetség. 2022-ben az Argárminisztériumtól a Technológiai és Ipari Minisztérium, majd az Energiaügyi Minisztérium vette át a programot, és új partnerként csatlakozott a Pontvelem Nonprofit Kft.