Nyomtatás

Iskolakert-hálózat

 

Az Iskolakertekért Alapítvány Iskolakert-hálózatot szervez és működtet párbeszéd indítása céljából a magyarországi iskolakertek/óvodakertek szervezői, vagyis a hálózat tagjai között. A kapcsolati háló kialakulása és fenntartása nyomán megszűnik az iskolakertek elszigeteltsége, az információ hiánya és a tagok képviseletet találnak az Iskolakertekért Alapítvány által.
A csatlakozásnak két szintje lehetséges, a két szint különböző mértékű elköteleződést kíván a jelentkezőtől és más-más szintű támogatást az Alapítványtól.
    1. Iskolakerti Előkészülő Tag (felkészülő státusz): azon közösségek számára, akik szeretnének iskolakertet kialakítani
    2. Iskolakert-hálózati Tag (teljes jogú státusz): azon közösségek számára, akik már kialakították iskolakertjüket és megkezdték iskolakerti tevékenységeiket
(Egyik kategóriába sem sorolható érdeklődők itt iratkozhatnak fel az Alapítvány kapcsolati listájára, híreinek követésére: https://goo.gl/forms/YK6XcHdebfDFCu9P2)

 


Miért jó Előkészülő tagnak lenni?

Azok a közösségek, akik érdeklődnek iskolakert indítása iránt, az Iskolakert-hálózat Előkészülő tagjainak sorába kerülhetnek. Felvesszük velük a kapcsolatot és egy 1 évre szóló együttműködési megállapodást kötünk (az intézményvezető aláírásával), mely szerint honlapunk hozzáférést enged módszertani anyagokhoz és ingyenes részvételt biztosít műhelynapokon, országos találkozókon. Az együttműködés részeként a jelentkező vállalja, hogy egy éven belül hozzákezd iskolakerti tevékenységeihez. A jelentkezési tudnivalók itt olvashatók.
 
Amennyiben az iskolakert létrejön és elkezdődnek a hozzáfűződő tevékenységek, jelentkezni lehet az Iskolakert-hálózat tagjainak sorába, mely teljes jogú tagságot és támogatottságot eredményez.
 
Amennyiben az iskolakert nem jön létre, ill. nem kezdődne meg a hozzá kötődő tevékenységek, az együttműködés megszűnik.
 

Miért jó Iskolakert-hálózati tagnak lenni?

Az Iskolakert-hálózathoz való csatlakozás anyagai kötelezettségekkel nem jár. Hálózati tag lehet minden olyan közösség (intézmény és egyéb közösség), mely rendszeresen és tervezetten kertet művel gyerekek bevonásával, minimum 20 m2-nyi összterületen.
A jelentkezési tudnivalók itt olvashatók.
 
Az Alapítvány, mint koordináló szervezet az alábbi segítséget és szolgáltatásokat biztosítja az Iskolakert-hálózat tagjai számára: