Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Iskolakerti Alapozó Alprogram fő támogatója az Agrárminisztérium, szakmai lebonyolító szervezete az Iskolakertekért Alapítvány. 
Az Iskolakerti Alapozó Alprogramnak eddig 3 üteme valósult meg, összesen 167 intézmény részvételével, több mint húszezer gyermek elérésével.
Az Agrárminisztérium, mint fő finanszírozó mellett a III. ütemben két további szervezettel bővült a támogatók köre: a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a Magyar Biokultúra Szövetséggel.
A Programot bemutató kisfilm       Aktuális felhívás, 2022

 

Madársuli az Óvodakertben Hajdúhadházon
 

           

''2022. május 6-án intézményünkben (Hajdúhadházi Városi Óvoda Bercsényi Utca Telephely) nyílt nap keretében óvodakerti gyakorlatunkat és tapasztalatainkat osztottuk meg a téma iránt érdeklődő óvodapedagógusokkal. A téma elsősorban a Madárbarát óvoda - Óvodakert - Zöld óvoda egységbe fonódása, megjelenése volt…; milyen hatással lehetünk gyerekeink személyiségfejlődésére, szemléletmódjára ezeken a programokon keresztül.Imre István madaraival igazán élményszerű és interaktív módon juttatta ismeretekhez a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. 

Vendégeink a délelőtt folyamán a gyermekcsoportokban zajló tevékenységekbe is bepillanthattak, majd óvodakerti gyakorlatunkat, tapasztalatainkat egy prezentáció (PPT) segítségével mutattuk be - szót ejtve a nehézségekről és sikerekről egyaránt.

Az érdeklődők Hajdúhadház, Téglás és Debrecen óvodáiból érkeztek, és nagyon lelkesek, érdeklődők voltak. Úgy gondolom, sikerült az Óvodakert programról hasznos információkat, gyakorlati tanácsokat, ötleteket adnunk, pozitív mintát bemutatnunk.

Bízunk benne, hogy a jövőben a POK segítségével ez a program még szélesebb körben válik majd ismertté. Célunk, hogy tőlünk távolabb eső régiók óvodáival is szakmai kapcsolatot építsünk ki, melynek során kellemes hangulatban hasznos és érdekes tapasztalatok cserélhetnek gazdát, kölcsönösen segíthetjük egymás munkáját." -írta Győrffyné Hajdu Gabriella, óvodakertvezető