Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Iskolakerti Alapozó Alprogram fő támogatója az Agrárminisztérium, szakmai lebonyolító szervezete az Iskolakertekért Alapítvány. 
Az Iskolakerti Alapozó Alprogramnak eddig 3 üteme valósult meg, összesen 167 intézmény részvételével, több mint húszezer gyermek elérésével.
Az Agrárminisztérium, mint fő finanszírozó mellett a III. ütemben két további szervezettel bővült a támogatók köre: a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a Magyar Biokultúra Szövetséggel.
A Programot bemutató kisfilm itt tekinthető meg.

 

Tavaszra várva

A Mex kertben (Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény -Budapest) tovább folytatódik az iskolakerti munka, már most tervezgetnek, lelkesedésük töretlen.

Elhatározták, hogy minden ágyás mellé tábla kerül, hogy a legfontosabb információkat mindenki olvashassa a benne termő növényekről. A táblákat a szakkörös gyerekek fogják elkészíteni tavaszra, közben osztálytermi komposztálásba kezdtek, ami három osztályban zajlik. Az iskolakert után az iskolagomba programba is bekapcsolódtak, egyre színesedik az iskolakertjük!

Hamarosan tavaszodik, a nappalok máris hosszabbodnak, veletek együtt várjuk a tavaszt!

Magaságyások kitisztogatva, virághagymával beültetve várják a tavaszt.

   

Az eperágyás nem hódolt be a télnek, még most is piroslik az eper és van virág is.