Nyomtatás

December elsején elindultak a képzések második szakaszai is

az online tantermekben

Szeptember elején tudatosult bennünk, hogy a korábban személyes részvétellel tervezett II. képzési szakaszt is csak online tudjuk megvalósítani a koronavírus-járvány második hulláma miatt. Így gőzerővel át kellett alakítanunk a tananyagokat, hogy online formában is eredményesen átadható legyen.

Ez új kihívás elé állította csapatunkat, filmeket forgattunk, hogy átadhassuk a gyakorlati tapasztalatokat, praktikákat, ezzel igyekeztünk pótolni, ami idén személyesen nem volt megvalósítható: kertbemutatók, gyerekfoglalkozások, kertészeti és kertpedagógiai filmanyagok és egész éves tevékenységeket bemutató oktatóvideók készültek az elmúlt hónapokban.

Az online tananyag továbbfejlesztése során készült kisfilmeket Téglásy Márk operatőrrel készítettük el, 9 forgatási helyszínen: ebből 4 helyszínt a program keretében fejlesztett mentorkertek, 5 helyszínt pedig az Iskolakert-hálózat kiemelt tapasztalattal rendelkező tagjai biztosítottak.

                      Filmforgatás a Csabrendeki Általános Iskola iskolakertjében                 Filmforgatás a Békési Fürkész Központi Óvoda mentorkertjében

Az oktatóvideók fejlesztésében Farkas Róbert volt segítségünkre.
A képzések második szakaszai is az erre a célra fejlesztett online tantermekben zajlanak, az Iskolakertekért Alapítvány oktatási portálján, külön-külön kurzusban az óvodakertek és iskolakertek vezetői számára. https://oktatas.iskolakertekert.hu/


A képzés szervezője a Magyar Környezeti Nevelők Egyesülete.