Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Iskolakerti Alapozó Alprogram fő támogatója az Agrárminisztérium, szakmai lebonyolító szervezete az Iskolakertekért Alapítvány. 
Az Iskolakerti Alapozó Alprogramnak eddig 3 üteme valósult meg, összesen 167 intézmény részvételével, több mint húszezer gyermek elérésével.
Az Agrárminisztérium, mint fő finanszírozó mellett a III. ütemben két további szervezettel bővült a támogatók köre: a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a Magyar Biokultúra Szövetséggel.
A Programot bemutató kisfilm itt tekinthető meg.

 

Meghívó
Iskolakerti nyílt napra
 

Időpont: 2020. 11. 07. (szombat) 

 

Kertbejárás: 10. 00 - 11. 15

 

 


Helyszín: Fészek Waldorf Iskola iskolakertje
2083 Solymár, Rókus utca hrsz 4077/1

 
PROGRAM:  

A solymári Fészek Waldorf Iskolában a kezdetektől - több mint 20 éve - van kertművelés, a pedagógiai program részeként. Idén új kezdethez értünk, az iskola új telkén megkezdjük a felhagyott agyagbánya leterhelt földjén a kert kialakítását. Sokszínű, szép és eleven kertet szeretnénk létrehozni, ami harmonikusan illeszkedik a történelmi tájba és amiben mindenkinek jut elég feladat. Közösségünk büszkesége lehet ez a kert, amit együtt alakítunk ki: tájépítész szülők, kertészmérnök tanár, lelkes osztálytanítók, tanárok, gyerekek és szülők örömteli, összefogott munkájával. Nagy munka elébe nézünk, melyben támaszkodnunk kell az eddig megszerzett tudásunkra, tapasztalatainkra, és amelyben már használni fogjuk a kertészeti pedagógiai programunkat támogató Iskolakertekért Alapítvány által a mentoriskoláknak biztosított értékes szerszámkészletet is.
Szombat délelőtt együtt járjuk be a területet, elmeséljük, hogyan tervezzük a kert elemeinek kialakítását, az érdeklődőket beavatjuk a szakmai részletekbe is.

Jelentkezési lehetőség:
A kertbejárás nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk előzetes jelentkezés nélkül is.
             

A meghívó letölthető változata elérhető: ITT!