Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Iskolakerti Alapozó Alprogram fő támogatója az Agrárminisztérium, szakmai lebonyolító szervezete az Iskolakertekért Alapítvány. 
Az Iskolakerti Alapozó Alprogramnak eddig 3 üteme valósult meg, összesen 167 intézmény részvételével, több mint húszezer gyermek elérésével.
Az Agrárminisztérium, mint fő finanszírozó mellett a III. ütemben két további szervezettel bővült a támogatók köre: a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a Magyar Biokultúra Szövetséggel.
A Programot bemutató kisfilm itt tekinthető meg.

 

Az Országos Iskolakert-fejlesztési program Iskolakerti Alapozó Alprogramja keretében a 2. ütemben résztvevő iskolakertek vezetői 2X2 napos, gyakorlatorientált képzésen vettek részt.

Az alapok lefektetése után a munka folytatódik, ki-ki saját iskolájában, iskolakertjében hasznosítja majd a megszerzett tudást.

2019. október 25-26. Gödöllő (Képzés 1-2. nap)

A Gödöllői Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola iskolakertjében a csoportbontás lehetőségeit próbáltuk ki

 

Gödöllői Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Az iskolakerthez kapcsolódó lehetséges segítők hálójában a kertvezető

 

2019. november 8-9. (Képzés 3-4. nap)

Újpesti Homoktövis Általános Iskola -Talajvizsgálatok lehetőségei 

Újpesti Homoktövis Általános Iskola - Kerttervezés, megfigyelések a kertben, jógyakorlatok megosztása a résztvevőkkel 

A képzés résztvevőinek visszajelzései egybehangzóan pozitívak! Igazi, egymást erősítő, támogató csapat kovácsolódott, mindenki élményekkel, tapasztalatokkal, tudással gazdagodott a négy nap alatt!