Bejelentkezés / regisztráció

Iskolakert Szakmai Műhely


Az iskolakertek ügye nagyon összetett téma, sokféle területhez kapcsolódik egyszerre: pedagógia, mezőgazdaság, környezeti nevelés, környezetvédelem, élelmiszerbiztonság, egészségmegőrzés, terápiás lehetőségek, stb.


Ahhoz, hogy a jelen kor igényeit legjobban kielégítő iskolakerteket hívjunk életre a jelenleg reneszánszát élő iskolakert mozgalom során, szükségesnek tartjuk az iskolakertek által érintett szakterületek képviselőinek közös gondolkodását, összehangolt stratégia kidolgozását.


Kutatásaink során sokféle, egymástól elszigetelt, lokális és országos kezdeményezést találtunk. Fontosnak tartjuk, hogy ezek a kezdeményezések nagyobb nyilvánosságot kapva összeérjenek, megismerjék egymást, a már elért eredményeiket meg tudják osztani egymással. Így elérhető egy sokkal hatékonyabb előrelépés az „elődök” által megtett lépcsőfokról indítva a továbbhaladást.


Az iskolakert ügyét érintő különböző területek szakértőit, az iskolakert mozgalom résztvevőit kívánjuk összekapcsolni az informális összefogásként működő Iskolakert Szakmai Műhely gondozásával, találkozási pontokat szervezve, együttgondolkodási keretet biztosítva az iskolakert ügy támogatóinak.


Szeretnénk elérni, hogy ezen szervezetek belelássanak egymás munkájába, egymás anyagait lektorálással segítsék, támogatni tudják egymást ugyanazon cél elérése érdekében. Szeretnénk, ha egymás bizalmát élvezve közösen jelölhetnénk ki a stratégiai irányokat.


Az Iskolakert Szakmai Műhely ennek érdekében 2014 őszén meg is tartotta első iskolakert fórumát , ahol kb. 40 résztvevő (pedagógusok, civilek, önkormányzati képviselők, stb.) oszthatta meg iskolakerti tapasztalatait vagy kapott iskolakert indításhoz egy kis kezdeti lendületet, ösztönzést.


 

 

Az Iskolakertekért Alapítvány fenntartható működésének támogatása c. pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alap 1200000 Ft-tal támogatta (NEA-UN-18-M-0332 sz.).

támogatásával

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!