Jelen lenni örömmel, megfigyelni nyitottsággal, tevékenykedni együtt!

Iskolakert-hálózatunk
Részletek a kert nevére kattintva!

ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM

Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM 2019. januárjában indult az Agrárminisztérium, mint fő támogató kezdeményezésére. Az országos program támogatói köre folyamatosan bővül, a támogatások önálló alprogramok formájában kerülnek meghirdetésre.

Tovább a Program történetéhez

Szurdokpüspöki Óvoda

Nyeremény: Nagykutasi Viktor kertész minőségi kerti eszköz felajánlása 100 000 Ft összeghatárig

A 2016/2017-es nevelési évben továbbfejlesztett iskolakert nemcsak a nevelők, de a gyermekek ötleteit is figyelembe véve vált egy sokrétű tevékenységet biztosító nevelési helyszínné. A “Mesés Főzelékkert” 110 m2-én jutott hely veteményesnek, gyümölcsfáknak, gyógy- és fűszernövényeknek is. A fenntarthatóságra és egészségtudatosságra nevelés, hagyományőrzés, gondolkodásfejlesztés áthatja az egész programot, melyet itt is évkörben szerveztek meg egymásra épülő elemekkel, kreatív megoldásokkal (pl. receptkönyv rajzolása), mesék eljátszásával, sok-sok konyhai tevékenységgel. A pályázatban tevékenységenként külön hozzárendelt nevelési, fejlesztési célok is mutatják a folyamat tudatosságát, átgondoltságát. 

További sok sikert kívánunk!
Az Iskolakertekért Alapítvány fenntartható működésének támogatása c. pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alap 1200000 Ft-tal támogatta (NEA-UN-18-M-0332 sz.).

támogatásával

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!