Jelen lenni örömmel, megfigyelni nyitottsággal, tevékenykedni együtt!

Iskolakert-hálózatunk
Részletek a kert nevére kattintva!

ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM

Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM 2019. januárjában indult az Agrárminisztérium, mint fő támogató kezdeményezésére. Az országos program támogatói köre folyamatosan bővül, a támogatások önálló alprogramok formájában kerülnek meghirdetésre.

Tovább a Program történetéhez

Fűben – fában orvosság

Gyakorlati életre nevelés tematikus program a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában

A Varázstanyán „élő” gyerekek meghívást kaptak a szomszéd gazdaságba, ahol megismerkedhettek a gyógynövények feldolgozásával. A szomszéd gazdák – Ági néni és Gabi bácsi – elmesélték, hogy mikor kezdték el a gyógynövények termesztését, és miért tartják fontosnak a növények feldolgozását. Szívesen osztották meg velünk tapasztalataikat és közben különböző gyógyteákat – citromfű, zsálya, kakukkfű, menta - kóstoltunk meg. A kóstolás után megszavazta a csoport, hogy kinek melyik tea ízlett a legjobban. Szavazatainkat figyelembe véve elkészítettük Ági néni és Gabi bácsi irányításával a Varázstanya teakeveréket, melyből mindenki készített magának teafiltert. Saját „tanyánkra” visszaérve, rozmaringból, citromfűből, narancshéjból az illatanyagokat kioldva légfrissítő illatosítót készítettünk.

 

 

Az Iskolakertekért Alapítvány fenntartható működésének támogatása c. pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alap 1200000 Ft-tal támogatta (NEA-UN-18-M-0332 sz.).

támogatásával

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!