Jelen lenni örömmel, megfigyelni nyitottsággal, tevékenykedni együtt!

Iskolakert-hálózatunk
Részletek a kert nevére kattintva!

ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM

Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM 2019. januárjában indult az Agrárminisztérium, mint fő támogató kezdeményezésére. Az országos program támogatói köre folyamatosan bővül, a támogatások önálló alprogramok formájában kerülnek meghirdetésre.

Tovább a Program történetéhez

Oázis kertészeti eszközutalvány a megújult Iskolakert-hálózatnak

Idén szükségessé vált az Iskolakert-hálózat megújítása, újraszervezése az iskolakerti tagok és elérhetőségeik időközbeni sok változása miatt, valamint az intézményvezetők és fenntartóik bevonása érdekében. A 165 iskolakert/óvodakert eszközvásárlási utalványt kap az Oázis Kertészet felajánlásából.

Ezidáig 165 iskolakerttel rendelkező iskola ill. óvoda küldte be az Iskolakert-hálózat együttműködési megállapodást és töltötte ki az űrlapot. 

Első ízben 2019-ben őket jutalmazzuk a január elején postai úton érkező utalvánnyal, mely bármely OÁZIS Áruházban beváltható iskolakertben/óvodakertben használható eszközökre. Az áruházak listája megtalálható a kertészet honlapján: https://oazis.hu/aruhazak/. Rajtuk kívül öt óvodakerti tanácsadást végző intézmény jutott utalványhoz.

A felajánlás értelmében minden hálózati tag félévenként jogosult egy-egy 10 000 Ft értékű vásárlási utalványra, ha az adott félévben a hálózaton belül valamilyen aktivitást mutat. Aktivitásra vonatkozó felszólítást az Iskolakertekért Alapítvány minden félévben közzétesz (pl. részvétel műhelymunkán, országos találkozón, online szakmai véleménykérés, pályázaton való részvétel, adott témához kapcsolódó fényképfeltöltés, stb.).

Az előkészülő tagok számára ez a kedvezmény akkor válik elérhetővé, ha megvalósul a kertjük.

 

 

Az Iskolakertekért Alapítvány fenntartható működésének támogatása c. pályázatunkat a Nemzeti Együttműködési Alap 1200000 Ft-tal támogatta (NEA-UN-18-M-0332 sz.).

támogatásával

Adója 1%-ával támogassa az iskolakertek ügyét!